Mijn naam is Ivo Soeters

Praktijkgegevens:

Psychologie Tholen KvKnr. 20157448
BIGreg.nr. 59910662525

AGBcode 94002503 (zorgverlener) en 94004155 (praktijk


Kwaliteitsstatuut

Ik ben Gezondheidszorgspsycholoog (BIG-geregistreerd) en gekwalificeerd Eerstelijnspsycholoog NIP. Ik ben aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de ACBS-BeNe.

In 1999 ben ik als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, met als afstudeerrichting cognitieve functiestoornissen.

Ik ben als psycholoog gestart in een Eerstelijnspsychologenpraktijk in Nieuwegein in 1999. In 2005  ben ik samen met mijn vrouw verhuisd naar Oud-Vossemeer (op Tholen) en vestigde ik daar mijn eigen praktijk: Psychologiepraktijk Tholen.

Sinds 2015 werk ik samen met de psychologen van Triade en vanaf oktober 2016 ben ik officieel aangesloten.

Mijn affiniteit ligt vooral bij klachten van angst en depressie. In de behandeling werk ik veel met verschillende varianten van cognitieve gedragstherapie en exposure, waarbij je leert hoe je manier van denken invloed heeft op je gevoelens en je gedrag, en hoe je dit kunt veranderen en  nieuwe, gewenste gedragspatronen aan kunt leren. 


Daarnaast EMDR (een behandeling gericht op traumaverwerking) en ACT (acceptance en commitment therapy). ACT is erop gericht je waarden en richting in het leven te verhelderen en koers te zetten naar wat je echt wilt, terwijl je leert om te gaan met negatieve gevoelens en gedachten, zodat die je niet (langer) belemmeren.

In mijn behandelingen maak ik veel gebruik van eHealth (online behandelen), waardoor cliënten ook thuis aan hun behandeling kunnen werken. Ik gebruik daarbij het eHealth platform Karify, wat ook te gebruiken is om tussentijds berichten te versturen (via de website of met een daarvoor ontwikkelde app). Zie ook  https://psychologiepraktijktholen.karify.com/

Mijn werkdag in Triade is de vrijdag. Op vrijdagen ben ik telefonisch te bereiken tijdens het telefonisch spreekuur: 12:30 – 13:00 uur.