Mijn naam is Claire Barnhard.

Beroepsgegevens:

Barnhard Psychologenpraktijk, KvKnr.: 20155974
AGB praktijk: 94061036
AGB zorgverlener: 94006624
Gezondheidszorgpsycholoog, BIG reg. nr.: 1990927125
EMDR Europe Practitioner
Eerstelijnspsycholoog NIP

 

 

Kwaliteitsstatuut

In 2002 ben ik als psycholoog afgestudeerd aan de Universiteit van Leiden. Sindsdien heb ik in een bedrijf gewerkt met ambulante hulpverlening aan mensen met een breed scala aan psychische stoornissen, veelal in combinatie met werk gerelateerde problematiek, zoals burnout. Daarna ben ik een aantal jaar werkzaam geweest vanuit de afdeling Medische Psychologie, op de PAAZ en voor de polikliniek Psychiatrie van een algemeen ziekenhuis.

Vanaf 2008 werk ik als vrijgevestigde GZ-psycholoog in de Generalistische Basis GGZ. Daarbij maak ik onderdeel uit van het team psychologen die verbonden zijn aan Triade, op de locatie volwassenen en ouderen.
In mijn praktijk help ik graag mensen die vastlopen in hun werk en/of privéleven, zich uitend in klachten of gedragspatronen die zij willen doorbreken. De basis voor het slagen van therapie begint voor mij door het geven van een gevoel van veiligheid, een professionele betrokkenheid, de client zichzelf kan zijn en herkenning in de analyse van de problematiek. Ik laat de behandeling aansluiten op de hulpvraag en behoefte, waarna gericht gewerkt wordt aan de samen opgestelde doelen.
Mijn werkwijze is dan ook eclectisch, afgestemd op de aard en de ernst van de klachten. Mijn specialisatie en affiniteit voor wetenschappelijk onderbouwde behandelmethoden ligt op het gebied van de cognitieve gedragstherapie en EMDR, een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische of schokkende ervaringen.

Naast consulten op de praktijk, bied ik de mogelijkheid online therapie te volgen via een beveiligd beeld bellen programma.

Middels cursussen, opleidingen en intervisie vul ik mijn kennis en vaardigheden aan en blijven deze op niveau.

Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN) en van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP). In 2021 ben ik gevisiteerd op basis van de LVVP-kwaliteitscriteria. Het visitatiecertificaat is geldig voor 5 jaar.


Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag- en donderdagochtend. Op maandag en dinsdag ben ik bereikbaar tijdens het telefonisch spreekuur.