We streven ernaar u binnen korte tijd na uw aanmelding een eerste gesprek aan te bieden. De psycholoog met wie u het eerste gesprek heeft, blijft vrijwel altijd uw behandelaar.

In de intakefase gaat u samen met de psycholoog onderzoeken wat er aan de hand is en waarom u er zelf niet uitkomt. Naast de klachten worden ook uw persoonlijke capaciteiten goed in beeld gebracht. In deze eerste fase worden soms vragenlijsten of psychologische tests gebruikt ter ondersteuning.

Vanzelfsprekend zijn de struikelblokken waar u mee te maken heeft, maar ook uw kwaliteiten weer heel anders dan bij andere mensen het geval is. Om die reden maken we samen met u een persoonlijk behandelplan en werken we niet stap voor stap een vast protocol af.

Wel maken we gebruik van allerlei wetenschappelijke inzichten en behandelingsstrategieƫn die er zijn in de psychologie. Er worden vaak handvatten of suggesties gegeven die u in uw dagelijks leven uit kunt proberen.

De behandeling wordt regelmatig geƫvalueerd en zo nodig bijgestuurd.

De psychologen van Triade hebben een praktische, persoonlijke aanpak en werken vaak in overleg met de huisarts. Vijf tot vijftien gesprekken zijn meestal voldoende om op eigen kracht weer verder te kunnen.

Soms gebeurt het dat de psycholoog, nadat uw problemen goed in kaart gebracht zijn, u adviseert elders hulp te zoeken. Samen met u en (meestal) de huisarts zorgt de psycholoog er voor dat u op de juiste plek terecht komt.